Klasse B (personbil)

Det skal føles trygt og sikkert når en gjennomfører opplæring i trafikken. Trafikklærerne ved Øvre Romerike Trafikkskole AS skal tilrettelegge undervisningen til den enkelte, slik at hver elev får en personlig oppfølging og undervisning som er tilpasset deres nivå.

Vi har lettkjørte og sikre biler som står til din disposisjon ved kjøretimene. Vi tilbyr også det som kalles ledsagerstøttet undervisning. Det vil si at mor, far eller en annen som du øvelseskjører med kan være med på en kjøretime. Et samarbeid mellom kjøreskolen og ledsager vil gjøre deg til en bedre bilfører, og samtidig redusere kostnadene ved opplæringen. Hovedmålet vårt er å tilby en kvalitetssikret kjøreopplæring med fokus på å skape trygge og gode sjåfører.

Vi tror du kommer til å bli fornøyd med både opplæringen og kostnadene.

Velkommen
Som elev

Teoriprøve og førerprøve

Når alle de obligatoriske delene av opplæringen er gjennomført, og du har høyt nok ferdighetsnivå, kan du meldes opp til førerprøve. Du må først ha bestått teoriprøven ved Trafikkstasjonen (drop in-prøve uten timebestilling), før du kan ha praktisk prøve. Oppmelding til førerprøven BØR skje i samråd med trafikklæreren din. Ventetiden for tildeling av prøver kan variere noe. Hvis du ikke kan ta den tildelte prøven havner du bakerst i køen. Gi oss beskjed i god tid hvis det ikke passer. Avbestiller du en prøve hos Trafikkstasjonen, MÅ DU GI BESKJED TIL LÆREREN DIN OGSÅ. Oppgi et tlf. nr. vi kan nå deg på så vi får gitt beskjed om når du skal ha oppkjøring. Husk at prøven kan komme på kort varsel.

Søknad om førerkort

I god tid før du skal fremstille førerprøven må du også levere inn «søknad om førerkortet». Dette kan du gjøre her. Forvent 4-5 ukers behandlingstid. 

Før du kan ta teoriprøve, må du også levere søknad om førerkort. Du mottar en bekreftelse på e-post om at søknaden din er registrer og får oppgitt et referansenummer som du oppgir når du skal ta teoriprøven på trafikkstasjonen.

NB! Dersom du bruker briller/kontaktlinser kreves i tillegg optikerbevis. Har du diabetes, epilepsi eller andre kroniske sykdommer eller bruker noen medikamenter fast, MÅ du legge ved legeattest

Betalingsvilkår

Betaling skjer pr. faktura/kort for hver kjøretime. 
Du kan også betale på forhånd. Ta kontakt med din lærer eller kontoret.

Dersom du er under 18 år, så sender vi dokumenter (Skjema for økonomisk oppgjør) digitalt til foresatte og ber om signering før opplæringen kan starte. 

Avbestillingsrutiner

Dersom du er forhindret fra å møte til avtalt kjøretime er det viktig at du gir beskjed så tidlig som mulig. All avbestilling skjer direkte til din kjørelærer.

  • Avtalt kjøretime må avbestilles senest 24 timer før.
  • Mandagstimer må avbestilles senest torsdagen før kl. 09.00
  • Sikkerhetskurs bane (Trinn 3) må avbestilles senest en uke før det skal kjøres.
  • Sikkerhetskurs vei (Trinn 4) må avbestilles senest en uke før det skal kjøres.
  • Kurs trafikant i mørket må avbestilles senest en uke før det skal kjøres.
  • Teorikurs skal avbestilles senest en uke før kursstart. Påbegynt kurs refunderes ikke.

Blir avtalt kjøring avbestilt etter fristen, kreves full betaling!

Ved akutt sykdom må det forevises legeattest, dersom fraværet skal godkjennes.